STU og botilbud – arbejdsliv og fordybelse
  

Idræt

Alle dyrker idræt på Horisonten. Altid på eget niveau og ud fra egne forudsætninger og ambitioner. De unge integreres mest muligt i det lokale udbud af idrætsaktiviteter.

Horisonten arbejder med fodbold som kultur. Vi arbejder deltager i turneringer i en række sammenhænge.

Ridning er sundt for sjæl og legeme. Kontakten med dyrene og det at bruge andre muskler, end man er vant til, er en god proces. Kontakten med dyrene giver plads til indre ro og fordybelse. Vi samarbejder med et lokalt ridecenter, hvor der er plads til fordybelse, og hvor man kender til unge med særlige behov og ikke er bange for at gøre den lille ekstra indsats, som gør hele forskellen for vores unge.

Vi dyrker mange forskellige former for idræt og bevægelse i Stevnshallen.

Vi benytter det lokale fitnesscenter (5 min. fra vores hoveddør), og der lægges altid et personligt træningsprogram for den enkelte. Programmet revideres løbende.

Gymnastik, dans, badminton, tennis, golf m.m. udbydes i det omfang, det efterspørges.

Store Heddinge har en helt ny og meget flot svømmehal (Stevnsbadet), som vi bruger flittigt. Der er også varmtvandsbassiner og saunaer i svømmehallen.

Vandreture på Trampestien langs Stevns Klint og motionsløb i Gjorslev Bøgeskov, havkajak, optimistjollesejlads og anden vandsport ved en af Danmarks absolut smukkeste kyststrækninger udbydes både som faste idrætsaktiviteter og som enkeltstående arrangementer, fx i weekends og i forbindelse med specifikke klubarrangementer.

Vi samarbejer bl.a. med Havkajak Stevns.

Klubkontingenter for aktiviteter u. uddannelsesdelen er en del af prisen for STU og anses naturligvis for undervisning. Det koster med andre ord ikke ekstra for de studerende at deltage i aktiviteter med brugerbetaling. For beboere i botilbuddet tilrettelægges aktiviteterne sådan, at den enkelte kan fortsætte aktiviteten efter endt STU. Det er væsentligt, at man lærer at fordybe sig i en aktivitet og at afholde udgifterne til dette selv, så man også i denne henseende bliver selvforvaltende.