STU og botilbud – arbejdsliv og fordybelse
  

Linjefag

Der udbydes en række linjefag på Horisonten. Der udbydes både arbejdsmarkeds-orienterede linjer og linjer, som sigter mod et aktivt fritidsliv. Linjerne byder alle ind på de projekter og temaer, vi arbejder med. Du kan altså med andre ord godt være på flere linjer på én gang. Linjefag er netop EN GENNEMGÅENDE LINJE i den måde, du arbejder på i en periode. Der er også mange andre ting, der kan/skal foregå i perioder med linjefag. Men med et bestemt fokus: Dine LINJER.

KLIK PÅ DE ENKELTE LINJEFAG HER UNDER FOR AT LÆSE NÆRMERE OM DEM OG SE SMÅ FILM OM, HVAD VI TILBYDER PÅ LINJEFAGENE >>>>>>
_____________________________________________________________________________________

Arbejdsmarkedsorienterede linjer – BEN 1

Turisme

Bliv ekspert i Stevns Klint (fiskeler og dinosaurer), Koldkrigsmuseum (militærhistorie), Stevns Fyr (søfart m.m.) og meget andet spændende. Vi lærer at vise turister rundt, at undervise børn, lave byvandringer, lave hjemmeside, at reklamere osv. _____________________________________________________________________________________

Jord-til-bord og landbrug

Vær med til at så frøene om foråret, passe planterne sommeren igennem, høste i sensommeren og sælge på spændende måder direkte til forbrugerne.  Du lærer om at arbejde i butik, om landbrug, om naturen, om økonomi, markedsføring og meget mere. På denne linje kan du også stifte bekendtskab med store maskiner. Du kan også tage traktorkørekort. _____________________________________________________________________________________

Håndværk

Har du hænderne skruet godt på, så kan du på denne linje hamre, save, bore og bygge ting, som vi sælger og tjener penge på. Pengene bruger vi til at gøre skolen bedre. Eleverne bestemmer selv, hvad pengene skal bruges til. Du kan også lære at reparere cykler. Der indgår træsløjd, metalsløjd og det, man lærer, kan bruges til at blive dygtigere, hvis man drømmer om arbejde som fx tømrer, smed, mekaniker m.m.

_____________________________________________________________________________________

Dyrelinje

Vil du lære at passe små dyr? Kaniner, marsvin, hamstere osv. Hvad med krybdyr? Akvarium? Kan du lide at ride? Eller vil du lære det? Du vælger selv, hvilke dyr, du vil arbejde med. Vi samarbejder med dyrlæger og dyrepassere og gårdejere og stutterier om at give dig en almen uddannelse i at passe dyr. Du lærer også om teori. Om biologi og hygiejne og etik. Etik handler om, hvordan man skal behandle dyrene, så de har det godt. Om, hvad man må, og hvad man ikke må. På dyrelinjen elsker vi dyr, og vi hjælper dem og lærer at arbejde med dem!
_____________________________________________________________________________________

Fritidsorienterede linjer – BEN 2

Friluftsliv

Her kan du komme i nærkontakt med den natur, vi har på Stevns. Du kan sejle i havkajak langs klinten, du kan sejle i optimistjolle, du kan tage speedbådskort, du kan dyrke fritids- og lystfiskeri, du kan klatre ved Stevns Klint, du kan komme på overnatningsture i det fri, du kan lære at sove i et træ og meget andet spændende langs Stevns Klint, i skoven osv. _____________________________________________________________________________________

Kunst

… er for dig, som gerne vil undersøge, hvem du er som menneske.

På kunstlinjen arbejder vi med at lære forskellige kunstneriske udtryk at kende, og måske finder du dit helt eget udtryk.

Vi prøver både kræfter med at arbejde med de erhvervsmæssige sider af livet som kunstner, og finder ud af, hvordan du kan bruge kunst og kunsthåndværk som fritidsinteresser, hvor du kan fordybe dig og være sammen med andre, som går op i det samme som dig.

Kunst er både håndværk og så mulighed for at at se verden og udtrykke sig i og om den på kreative måder.
_____________________________________________________________________________________

Medier

Vil du lave programmer i Stevns Lokalradio? Hvad med arbejdspraktik på en avis? Eller i en biograf? Har du lyst til at spille i band eller programmere din egen musik og udgive den på nettet? Du kan lære at tage billeder og bruge dem kreativt. Måske har du en fotograf i maven? Kunne du tænke dig at lære at redigere video professionelt? Du kan også komme til at stå for Horisontens hjemmeside.